Vart sover bebisen första tiden?

Det kan vara svårt att veta hur man ska göra med sovplatsen för sitt nyfödda barn. Här nedan listar vi några olika former av sängar och deras funktioner.

Babynest är som en liten madrass med mjuka kanter som du lätt kan flytta med dig. Perfekt att ha i sängen, i soffan och i vagnen. I babynestet ligger ditt barn ombonat och har som sin egen säng. Det finns olika typer av babynest, alltifrån egensydda till olika märken som NG baby, Sleepyhead och BabyDan.

Vagga är som en mindre barnsäng och finns i olika varianter. Det finns vaggor man kan hänga i taket, vaggor med hjul på samt vaggor med gungfunktion. Några olika typer är, Babybjörn, Troll och Leander.

Bedcrib, är en väldigt populär sängtyp när ditt barn är litet. Bedside crib som det heter kan enkelt fästas ihop med föräldrarnas säng, så man sover ihop fast i separata sängar. Några vanliga bedcribs är Moweo, BabyDan och Chicco.

Spjälsäng, är sängen du kan använda väldigt länge och finns i en mängd olika varianter. Spjälsängen kan oftast höjas och sänkas i olika lägen beroende på hur man vill ha det och hur gammalt barnet är. På en del spjälsängar kan man montera av ena långsidan så barnet sedan kan kliva i sängen själv. De vanliga spjälsängarna är ifrån Ikea, Sebra och Drewex.

Resesäng, är bra att ha om man ofta är på resande fot. En enklare säng men där ditt barn kan sova tryggt och bekvämt.
De finns en mängd olika varianter, allt från de billigare som oftast är lite tyngre till de som kostar lite mer men är mer kompakta och lättare att transportera runt på. Några populära resesängar är, Inovi, Babybjörn och Moweo.